8 posturi

de lucru

Peste 9 ani

experiență

20147 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 mecanici

specializați BMW

110%

specializați în BMW

2 locații

specializate BMW

Blog

Despre filtru de particule DPF …

Cum va fi viata fara filtru de particule? Cercetatorii britanici incearca sa afle raspunsul de cativa ani”. Probabil asa ar debuta fraza de inceput a studiului ce s- ar intinde pe sute de pagini si cheltuieli de milioane de euro pentru a se afla raspunsul.

Noi la Bimmer Service avem si raspunsul si Solutia cea mai buna pentru a trai fara.

La motoarele diesel in ultimii ani au fost montate filtre de particule pentru a elimina fumul negru. Ati putea spune ca este doar fum, dar acest fum are in componenta sa, particule, ce sunt retinute de filtru si, in consecinta, masina nu scoate acel fum negru cu care ne-au obisnuit motoarele diesel.  Asadar, acest filtru va trebui eliminat.

11

Apoi se va ridica urmatoarea intrebare: daca vom elimina filtrul vor  avea probleme cu softul? La Bimmer Service ne-am ocupat si de aceasta problema. Cu ajutorul unui electronist vom elimina si prezenta electronica a filtrului.

Pawlik-Auto-Catalytic-Converter-Broken-Substrate

Eliminarea fizica incepe in felul urmator: masina este adusa cu cateva ore sau chiar cu o seara inainte pentru a se raci complet. Localizarea filtrului de particule  este intre turbina si teava de esapament.      Aceasta operatiune de demontare va dura 30-40 de minute, in functie de gradul uzurii suruburilor ce trebuie desfacute, pentru a evita orice deteriorare sau rupere a acestora.

IMG_2285

Dupa demontare carcasa filtrului va fi taiata pentru a putea elimina fizic filtrul de particule. La terminarea acestei operatiuni se trece la sudarea in pozitia initiala a carcasei pentru a nu avea probleme la montajul pe masina. Urmeaza asamblarea acestuia pe masina, apoi aceasta va fi pornita cateva minute, iar apoi electronistul elimina si prezenta electronica a softului.

IMG_2284

Multi ar spune ca muncim degeaba si ca ar fi mai simplu sa-l inlocuim cu un filtru nou  sau  cu unul second hand.

In cazul primei variante, impedimentul ar fi costul filtrului de peste 1500 de euro cost ce nu renteaza in timp, iar valoare de revanzare  a masinii nu va creste foarte mult.

Pentru cea de a doua varianta nu putem garanta in vreun fel calitatea si durata de viata a filtrului, dar si a faptului ca nu prea se gasesc.

In  99,9 % din cazuri s-a optat pentru eliminarea  fizica si electronica a filtrului

Avantajele eliminarii filtrului sunt: o mai buna evacuare a gazelor de esapament, o accelerare mai buna a masinii, iar dezavantajul ar fi aparitia fumului negru la peste 3000 de ture; de altfel la aceste turatii se ajunge in momentul unei depasiri sau a deplasarii pe autostrada la viteze foarte mari sau in ultimul caz la accelaratii puternice.

Varianta eliminarii fizice si electronice propusa de Bimmer-Service este cea mai sigura si mai la indemana fata de altele. Se asigura garantie si indrumari ulterioare dupa efectuarea acestei operatiuni.

am-un-bmw-320d-e90-si-am-probleme-cu-filtrul-de-8b71714f48e008f727-0-0-0-0-0

Sună Mesaj