8 posturi

de lucru

Peste 9 ani

experiență

20147 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 mecanici

specializați BMW

110%

specializați în BMW

2 locații

specializate BMW

Blog

BMW i3 Primește o Baterie Mai Mare, Autonomie de Până la 300 km

 

 

Lansarea primului model BMW i3 a coincis cu lansarea brandului i al BMW, brand focusat pe modele ecologice și viitorul mobilității. Cu toate acestea, BMW i3 nu a fost atât de succes precum se așteptau nemții.

Adevărul este că limita de kilometri ce puteau fi parcurși cu mașina electrică era destul de joasă iar majoritatea clienților sufereau de ceea ce numim astăzi ”Range Anxiety” sau o frică de a nu rămâne fără baterie pe drum.

Ei bine, această problemă este rezolvată anul acesta cu introducerea modelului BMW i3 facelift ce acum beneficiază de o baterie mai mare precum și de o autonomie extinsă.

Noul model BMW i3 vine cu o baterie care, deşi nu creşte în volum şi este integrată perfect în caroseria noului BMW i3, oferă o capacitate crescută de la 21,6 kWh la 33,2 kWh, din care disponibili sunt 27,2 kWh. Aceasta asigură o autonomie de aproximativ 200 km în condus cotidian sau până la 300 km în regim de condus economic. BMW i3 este acum modelul electric cu cea mai bună autonomie în oferta de pe piaţa românească şi poate beneficia de programul Rabla Plus cu o susţinere de 4500 Euro din partea Guvernului. Practic, cumpărătorii pot beneficia de un bon valoric de 4,500 de Euro pentru achiziționarea mașinii, un program asemănător RABLA.

Creşterea cu aproximativ 50% a capacităţii bateriei vine şi cu îmbunătăţiri ale sistemului, astfel că noul BMW i3, cu un consum măsurat în ciclul European NDEC de 12,6 kWh/100 km, este cel mai eficient model din segment. La toate acestea se adaugă o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,2 secunde şi un comportament dinamic excelente.

În timp ce puterea maximă de încărcare de la o sursă de curent continuu rămâne de 50 kW, pentru modelele cu baterie mărită, puterea de încărcare de la o sursă de curent alternativ a crescut la 11 kWh (faţă de 7,4 kWh). Aceasta a dus şi la actualizarea ofertei de soluţii de staţii de încărcare casnice pentru o putere corespunzătoare. Totodată, clienţii de BMW i au la dispoziţie servicii de consultanţă şi instalare, asigurate printr-un partener extern, compania TIAB, cu foarte multă experienţă naţională şi internaţională în domeniul instalaţiilor electrice.

Versiunea cu baterie de 60 Ah sau 21,6 kWh se poate dovedi în continuare o alternativă mai interesantă pentru cei care acasă nu dispun de soluţii de încărcare rapidă. O priză casnică oferă o putere maximă de 2,6 kWh, ceea ce asigură o încărcare totală a bateriei în aproximativ 10 ore, astfel că bateria de 21,6 kWh se dovedește soluţia ideală pentru o „încărcare peste noapte” de la o priză normală.

Cu toate acestea, dacă tot nu aveți încredere în estimările arătate de computerul de bord al BMW i3 și doriți un automobil ecologic dar fără o limită de autonomie, modelul cu Range Extender vă poate face cu ochiul.

Acesta are un motor de 650cc pe benzină deasupra axei spate, care antrenează un generator pentru producţia de energie la bord. Datorită acestuia, puteți călători pe distanțe mai lungi, cu alimentarea mașinii de la stațiile peco.

Sună Mesaj