8 posturi

de lucru

Peste 9 ani

experiență

20147 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 mecanici

specializați BMW

110%

specializați în BMW

2 locații

specializate BMW

Blog

BMW Lansează BMW M5 Competition Edition

 

 

În 2014 când BMW M5 facelift a fost lansat, Bavarezii au introdus și un nou pachet pentru cei cu adevărat pasionați sub numele de ”Competition Package”. Modelul lansat de BMW anul acesta drept Competition Edition este aproape aceeași proverbială Mărie, cu altă pălărie.

Ediția specială a BMW M5 are acum o putere maximă crescută la 600 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm, numere mai bune decât modelel echipate cu Competition Package ce beneficiau doar de o creștere a puterii până la 575 CP.

BMW M5 „Competition Edition” se numără printre cele mai puternice automobile în istoria modelelor mărcii BMW și chiar a fost cel mai puternic model până la lansarea BMW M760Li xDrive.

BMW M5 „Competition Edition” dispune în echipare standard de transmisie M cu dublu ambreiaj cu Drivelogic și accelerează de la 0 la 100km/h în doar 3,9 secunde. Cu un design personalizat, pachetul Competition este disponibil şi cu o gamă vastă de dotări opţionale deși producţie este limitată la doar 200 de unităţi, transformând BMW M5 „Competition Edition” într-un automobil cu adevărat rar întâlnit.

Motorul V8 de 4,4 litri, este capabil să urce în foarte rapid turaţii, și dispune de inovatoarea tehnologie BMW M TwinPower Turbo. Acesta este piesa centrală a BMW M5 „Competition Edition”. O creştere a puterii de supraalimentare, precum şi modificări specifice ale gestiunii motorului măresc performanţele automobilului – în comparaţie cu modelul de serie – cu  40 CP, la 600 CP. În acelaşi timp, cuplul a crescut cu 20 Nm la un maxim de 700 Nm.

Pachetul Competition include, printre altele, o scădere a gărzii la sol cu 10 milimetri şi un reglaj mai ferm al sistemului de arcuri şi amortizoare, dar şi al barelor stabilizatoare. În combinaţie cu acest reglaj modificat, setările specifice de control pentru diferenţialul Active M, disponibil standard la toate modelele BMW M5, asigură tracţiune optimizată suplimentar.

Mai mult, sistemul de direcţie cu funcţie Servotronic specifică M vine cu un program de control mai direct, oferind pilotului reacţii mai precise şi agilitate îmbunătăţită în viraje. În plus, modul M Dynamic al sistemului de control al stabilităţii DSC (Dynamic Stability Control) a fost aliniat cu caracteristicile de manevrabilitate sportivă.

Cele 200 de unități produse se vor vinde în doar două culoriȘ 100 de automobile în Carbon Black metalizat şi 100 în Mineral White metalizat. Jantele M de 20 de ţoli – din aliaj uşor, forjate şi lustruite -, cu design double-spoke şi finisare Jet Black, echipate cu anvelope mixte (265/35 ZR20 în faţă, 295/30 ZR20 în spate) sunt o altă modalitate de a distinge modelul Competition Edition de cel standard.

Accesoriile M Performance din carbon precum difuzorul spate, spoilerul tip „gurney” de pe capota portbagajului şi capacele retrovizoarelor impun alte accente dinamice. Grila radiatorului şi branhiile laterale – ambele finisate în negru lucios şi purtând inscripţia „M5 Competition”, conferă amprentele finale apariţiei premium a automobilului.

În interior avem de-a face de asemeni cu elemente speciale de design. De exemplu, benzile decorative din carbon, pe care se află logo-ul „M5 Competition 1/200”, sunt un indiciu al calităţilor de înaltă performanţă ale modelului şi al faptului că BMW M5 „Competition Edition” este unul dintre cele 200 de exemplare disponibile în lume.

Ambianţa sofisticată a interiorului este puternic caracterizată de tapiţeria completă cu piele Merino Black, cu cusături contrastante în nuanţă Opal White, şi de covoraşele în culoare Anthracite cu borduri din piele Merino în nuanţă Opal White. În interiorul BMW M5 „Competition Edition”, atât pilotul, cât şi pasagerul din faţă stau în scaune M multifuncţionale care beneficiază de opţiuni vaste de reglaj electric prin care se garantează un echilibru perfect între confort şi suport lateral sportiv. Şi aici, inscripţia „///M5” de culoare albă, brodată pe tetiere, accentuează caracterul exclusiv al automobilului.

Alte echipamente completează apariţia impresionantă a sedanului business de înaltă performanţă: acestea includ sistemul de sonorizare Bang & Olufsen High End Surround cu o putere de 1.200 W, BMW Head-Up Display, Comfort Access, avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning) sau – opţional – BMW Driving Assistant, scaune încălzite în faţă sau sistem de încărcare.

Sună Mesaj