8 posturi

de lucru

Peste 9 ani

experiență

20147 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 mecanici

specializați BMW

110%

specializați în BMW

2 locații

specializate BMW

Blog

BMW M760Li xDrive – Surogat de M7

 

 

Încă de când primul model M a apărut pe piață, posesorii de BMW Seria 7 s-au gândit cum ar fi să existe și un model M7. Iată însă că BMW a hotărât că un model M7 ar fi inutil și a lansat în loc un model M Performance ce poartă numele de M760Li xDrive. Ciudat, nu?

 

Deși Mercedes-Benz are de mult timp un model AMG cu V12 sub capotă disponibil pe piață în forma lui S65 AMG, BMW a decis să nu lanseze un model adevărat M pentru a-l contracara. În schimb, Bavarezii consideră că acest M760Li xDrive va fi de ajuns. De ce? Să aruncăm o privire mai apropiată:

 • BMW M760Li xDrive are primul motor V12 M Performance pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care generează o putere de 610 CP la 5.500 rpm şi un cuplu maxim de 800 Nm la 1.500 rpm – totul la o capacitate de 6,6 litri.
 • Sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, viteză maximă: 250 km/h (limitată electronic), cu pachetul M Driver: 305 km/h (limitată electronic).
 • Vine cu jante M exclusive – 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 760M, în nuanţă Cerium Grey metalizat mat (faţă: 8.5 J × 20, spate: 10 J × 20) – şi anvelope de performanţă mixte (faţă: 245/40 R20, spate: 275/35 R20).
 • Vine standard cu sistemul Executive Drive Pro ce combină reglajul şasiului orientat spre confort, bazat pe sistemul de camere video care detectează denivelările, cu proprietăţile dinamice îmbunătăţite de stabilizarea activă a ruliului.
 • Are ca standard, Integral Active Steering (direcţia adaptivă integral)
 • Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive furnizează, în orice condiţii, dinamica şi caracteristicile de performanţă specifice M Performance.
 • Finisare exclusivă Cerium Grey pentru conturul grilei radiatorului, banda barei faţă, capacele oglinzilor retrovizoare, logo-ul M lateral, benzile decorative pentru mânerele exterioare ale uşilor, emblema V12 de pe montantul C, Air Breathers şi elementele decorative ale uşilor, banda-mâner a capotei portbagajului, logo-ul xDrive şi emblema modelului.
 • Pachet aerodinamic M ca dotare standard, sistemul de evacuare sport M include control al clapetei şi decoraţiuni galvanizate în nuanţă Cerium Grey ale ţevii de eşapament duble de pe fiecare parte, frâne M Sport cu etriere de culoare albastru metalizat şi emblemă M.
 • Scaune de confort cu reglaj electric, tapiţerie exclusivă cu piele Nappa. Benzile decorative din lemn preţios în nuanţă Fineline Black cu efect metalic lucios şi tapiţeria plafonului din Alcantara în nuanţă Anthracite creează o ambianţă luxoasă.
 • Opţională, versiunea de caracter BMW M760Li xDrive V12 Excellence permite ca dinamica sportivă să fie combinată cu un stil exclusivist şi luxos. Aceasta schimbă caracterul modelului BMW M760Li xDrive prin eliminarea pachetului aerodinamic M şi prin adăugarea pachetelor de design exterior Pure Excellence şi design interior Pure Excellence, precum şi a jantelor BMW Individual de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design W-spoke 646 şi a unui logo V12 cromat lucios în locul emblemei de model.
 • Transmisia sport Steptronic cu opt trepte, beneficiază de ajustări specifice M Performance în gestiunea schimbării treptelor de viteză, de eficienţă internă optimizată şi o strategie a schimbării vitezelor asistată de datele de navigaţie.

 

De ajuns? Deocamdată totuși modelul nu a fost livrat deși vânzările au început, teoretic. Nici mass-media internațională nu a publicat până acum materiale de test cu acest model, deși a fost dezvăluit la începutul anului.

Sună Mesaj