8 posturi

de lucru

Peste 9 ani

experiență

20147 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 mecanici

specializați BMW

110%

specializați în BMW

2 locații

specializate BMW

Blog

BMW Seria 1 Sedan – O Afacere Chinezească

aaa

 

 

Deși s-a scris de foarte mult timp despre posibilitatea lansării unui model BMW sedan cu tracțiune față mulți dintre noi nu am vrut să credem zvonurile. Ei bine, iată că nemții au decis totuși să lanseze un astfel de automobil, deocamdată doar pe piața chineză.

BMW Seria 1 Sedan este o noutate absolută pentru BMW atât pentru design și concept cât și ca nomenclatură. Construit pe platforma UKL care este concepută de la zero pentru modele cu tracțiune față, acesta este gândit să fie cât mai eficient din punct de vedere al costurilor dar și cât mai spațios.

Asta deoarece piața chineză este cea mai mare din lume, detronând-o pe cea americană anul trecut. Astfel, BMW se vede obligată să satisfacă cererea clienților săi chinezi, mai ales din moment ce marjele de profit sunt foarte mari în țara asiatică.

Bavarezii au creat astfel o mașină cu sigla BMW ce nu are mare legătură cu istoria brandului. În exterior, detalii tipice din Munchen au fost folosite la design, de la grilele față până la Hoffmeister kink la monantul C. Cu toate acestea, puterea se duce la puntea greșită iar finisajele interioare lasă de dorit.

Primul sedan sport compact al mărcii BMW face ca gama de produse a alianței BMW-Brilliance (un producător Chinez, conform legii) în clasa compactă să fie şi mai vastă, cu automobile entry-level premium ce acoperă segmentele Active Tourer, Sports Activity Vehicle şi Sports Sedan, având posibilitatea de a atrage noi grupuri de clienţi. Segmentul automobilelor compacte premium înregistrează cea mai rapidă creştere la nivel mondial şi în China.

BMW Seria 1 Sedan este derivat din BMW Concept Compact Sedan care a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Guangzhou, în 2015. Ca model pregătit pentru producţie, BMW Seria 1 Sedan păstrează elementele de design ale acelui concept car, inclusiv proporţiile caroseriei specifice BMW.

Sub capotă vom găsi cele mai noi motoare disponibile, în trei sau patru cilindri şi cu tehnologie electronică hi-tech. Acestea sunt produse la noua uzină locală de motoare din Shenyang deoarece legislația chineză nu permite companiilor străine să vândă produse ce au în componență piese exclusiv procurate din străinătate.

După lansarea cu succes a modelelor BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer, BMW Seria 1 Sedan se adaugă gamei de modele din China, care acum cuprinde cinci modele BMW produse pe plan local.

Motoarele au puteri de la 136 CP la 150 CP, 192 CP și chiar 231 CP pe modelul de top BMW 125i, în ceea ce privește modele pe benzină. Modelele diesel dispun de aceleasi configurații sub capotă cu puteri de la 90 CP la 116 CP, 150 CP si 190 CP pe modelul de top 120d Sedan.

Sună Mesaj