8 posturi

de lucru

Peste 9 ani

experiență

20147 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 mecanici

specializați BMW

110%

specializați în BMW

2 locații

specializate BMW

Blog

X-CAT. Noul Pantof BMW Inspirat de conceptul BMW GINA

 

 

Mulți oameni nu știu dar BMW se preocupă de o varietate de domenii, nu doar de industria auto. Bavarezii chiar au o linie de produse vestimentare lansată, una ce conține aproape orice ți-ai putea dori, de la tricouri la accesorii și chiar încălțăminte.

De-a lungul timpului, brandul Bavarez a lansat mai multe versiuni de încălțăminte sport, majoritatea alături de producătorul German Puma. Ei bine, anul acesta, sărbătorindu-și centenarul, BMW a decis să lanseze un pantof revoluționar, inspirat de conceptul și mai ”nebun” BMW GINA Light Visionary Model.

Conceptul a fost introdus pentru prima oară în 2008 și prezenta un înveliş exterior din material textil, fără cusături şi flexibil, întins peste o structură mobilă, ale cărei funcţii erau activate doar atunci când era necesar. Acum, GINA acţionează ca sursă de inspiraţie pentru colaborarea creativă dintre BMW Designworks şi Puma.

Rezultatul este X-CAT DISC, cea mai recentă apariţie în gama de încălţăminte DISC a mărcii Puma. Designworks, o subsidiară a BMW Group, a furnizat legătura dintre parteneri şi a fost responsabilă cu conducerea procesului de design pentru dezvoltarea acestui pantof vizionar. „Abordarea a fost de a privi fiecare aspect al creării unui pantof şi de a încerca să-l reimaginăm. Eliberându-te de ceea ce este aici poate fi un exerciţiu plăcut şi plin de satisfacţii. Tipic, acest lucru accelerează schimbarea”, a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design la lansarea colecției.

În loc să folosească şireturi, sistemul DISC funcţionează cu un disc rotativ care trage firele interne pentru închiderea/deschiderea pantofului. Prin utilizarea unui singur strat subţire din material GINA ultrauşor, pantoful înfăşoară piciorul asemenea unui al doilea strat de piele. Cusăturile suplimentare nu mai sunt necesare, iar mişcarea dinamică se simte foarte natural.

Din moment ce noul material permite nu doar noi forme, ci şi un mod diferit de a gândi mişcarea, Designworks s-a angajat într-o nouă abordare a mişcării. În spiritul GINA, designerii au tratat piciorul ca un fel de şasiu în sine. Ei au reproiectat materialul auto original pentru se asigura că este respirabil şi suficient de rezistent pentru a îndeplini nevoile unui pantof care învăluie piciorul ca o singură piesă.

Un alt indiciu de design preluat de la conceptul GINA original este estetica funcţională de a dezvălui structura de bază atunci când este strâns pantoful. De asemenea, designerii au regândit conceptul pentru talpă şi Puma DISC, aplicând abordările inginerilor BMW pentru a adăuga o precizie mai mare. Ei au văzut talpa ca fiind motorul piciorului, vectorul mişcării. Astfel a fost produs un design unic, care a fost inspirat de interconectarea vitezelor şi care integrează atât flexibilitatea ingineriei, cât şi stabilitatea interconectată.

BMW X-CAT DISC este acum disponibil în anumite magazine Puma de pe mapamond.

Sună Mesaj